At løse nutidens arbejdsopgaver som faglært kræver mere end blot en murerske eller skruetrækker. I dag spiller digitale redskaber en stor rolle i mange fag, og på TECHCOLLEGE arbejder man med digitale undervisningsforløb for at gøre eleverne klar til at bruge fagenes forskellige teknologier. Det sker som et led i projektet med digitale erhvervsskoler i Nordjylland, som skolen er en del af.

I murerhallen er der eksempelvis kommet gang i videoproduktionen. Sammen med sine kollegaer har faglærer Flemming Nielsen lavet syv små læringsvideoer til programmet AutoCAD, som eleverne kan tilgå via platformen Mysite. Formålet med videoerne er at hjælpe grundforløbseleverne på mureruddannelsen godt i gang med det nye program.

– Vi har lavet videoerne som en form for step-by-step-introduktion til værktøjet AutoCAD. Det fungerer meget godt – særligt i en coronatid, hvor undervisningen foregår hjemmefra, forklarer Flemming Nielsen.

Også på elektrikeruddannelsen arbejder faglærerene med digitale undervisningsforløb. Et af forløbene er for eksempel baseret på programmet SEE Electrical, hvor eleverne kan producere tegnemateriale til relevante installationer.

Tænke i nye baner

Selvom man i mange år på elektrikeruddannelsen har gjort brug af digitale programmer i undervisningen, er det sundt at få sat ord på, hvad værktøjerne bliver brugt til, og hvorfor de er relevante for eleverne, lyder det fra faglærer Christina Maria Rosenkrantz.

– Jeg er blevet mere bevidst om, hvordan jeg bruger værktøjet i min undervisning. Meget af undervisningsmaterialet til programmet har jeg arvet fra mine kollegaer, så det har været godt at få tænkt over, hvorfor vi bruger netop dette frem for noget andet i undervisningen. Ligeledes har jeg haft tid til at indtænke det pædagogiske perspektiv på digital undervisning, siger Christina Maria Rosenkrantz.

Ifølge de to faglærere har det været en positiv oplevelse at tænke i nye baner, når det kommer til digitale undervisningsforløb.

–  Vi har en tendens til at tænke meget praksisorienteret, men vi har lært, at det sagtens kan være brugbart, selvom det er digitalt, siger Flemming Nielsen og tilføjer:

– I undervisningsteamet har vi endda snakket om, at eleverne skal have adgang til endnu flere digitale materialer.